fbpx

EN FILM OM JÖRN DONNER

Det är en motvillig Jörn Donner vi möter i denna dokumentär om den finländska författaren. Motvillig till att kommunicera och samarbeta. Tveksam om han ens vill vara med i en film. Med stort tålamod nystar regissörerna i Donners barn- och ungdomstid, i samarbetet med Ingmar Bergman och hans kontroversiella tid som VD på Svenska Filminstitutet.

Vi får besöka honom både i hemmet och på lantstället i ett försök att komma honom nära. Sakta men säkert målas ett nyanserat porträtt upp, komplett med pekpinnar från Donner själv. Vem är mannen bakom den provokativa masken? Vet han det ens själv?

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!