Efter Inez

Strax innan Denize och Filip ska föda sitt första barn till världen, en tid då allt är förberett in i minsta detalj. Släkt och vänner väntar med förväntan och längtan efter den lilla dottern. Då får det unga paret veta att hjärtat stannat på deras dotter. Inez föds död. Få pratar om ämnet dödfödda barn över huvud taget, och få pratar med Denize och Filip, när de så sakta försöker komma tillbaka till livet. Ett annat liv. När Denize besöker sjukhuset och hör de små skriken från andras bebisar måste hon hålla för öronen. De beställer en hund, de flyttar… Karin Ekberg som tidigare prisats för sin »Att skiljas« – invigningsfilm på Tempo 2014 – har skapat en vänfast och berörande skildring. Aldrig utlämnande, alltid solidarisk utan att för den skull undlåta alla de känslor, av alla de slag, som ska gås igenom när man drabbas av en oförklarlig sorg. Tät och så mycket »människa«. Allt i en mycket vacker film om svensk vardag.

Efter visningen 8 mars arrangeras en enkel minnescermoni i närliggande Tanto. Vi tänder ljuslyktor och släpper mot himlen. Arrangeras i samarbete med Spädbarnsfonden. Alla är välkomna. 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.