Efter Inez

Strax innan Denize och Filip ska föda sitt första barn till världen, en tid då allt är förberett in i minsta detalj. Släkt och vänner väntar med förväntan och längtan efter den lilla dottern. Då får det unga paret veta att hjärtat stannat på deras dotter. Inez föds död. Få pratar om ämnet dödfödda barn över huvud taget, och få pratar med Denize och Filip, när de så sakta försöker komma tillbaka till livet. Ett annat liv. När Denize besöker sjukhuset och hör de små skriken från andras bebisar måste hon hålla för öronen. De beställer en hund, de flyttar… Karin Ekberg som tidigare prisats för sin »Att skiljas« – invigningsfilm på Tempo 2014 – har skapat en vänfast och berörande skildring. Aldrig utlämnande, alltid solidarisk utan att för den skull undlåta alla de känslor, av alla de slag, som ska gås igenom när man drabbas av en oförklarlig sorg. Tät och så mycket »människa«. Allt i en mycket vacker film om svensk vardag.

Efter visningen 8 mars arrangeras en enkel minnescermoni i närliggande Tanto. Vi tänder ljuslyktor och släpper mot himlen. Arrangeras i samarbete med Spädbarnsfonden. Alla är välkomna. 

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals artonde upplaga är nu utsedda. Totalt delades sex priser och tre hedersomnämnanden ut på prisgalan, som på lördagskvällen hölls i lokalerna hos Teater Tre i Stockholm. Flera av dokumentärerna presenteras i dagens program. Läs mer om årets vinnare här!

Sista dagen på Tempo!

Idag är det sista dagen för Tempo Dokumentärfestival! Söndagens program bjuder bland annat på den gripande filmen Efter Inez som skildrar ett par som förlorar sitt nyfödda barn, filmen vann även årets pris för Tempo Documentary Award. Under dagen visas även Miss Kiet's Children och Radikalslöjdaren som båda kommer ha ett efterföljande Q&A med regissörerna. Detta och mycket mer under Söndagens program. Så, sjunk ner i biosalongen och avnjut en sista dag med dokumentärfilm!  

Hitta kärleken i Stockholms sexigaste lagerlokal

Alma Har’el är tillbaka med den kärlekstörstande »Love True« om förälskelsens hoppfullhet och förkrossande svek. Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« på Morfar Ginko, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing. Läs mer om filmen här. 

Filmfrukost med ryska aktivister

Börja dagen med en dokumentär filmfrukost, avnjuten i Bio Rios sköna biostolar. Möt ryska aktivister som fängslats för sina politiska åsikter i ett allt hårdnande Ryssland. I filmen »It’s Getting Dark« får vi följa familjer som försöker upprätta ett normalt liv i frånvaron av en älskad mamma eller pappa. Putin vill skrämma till tystnad, men många vågar ändå trotsa och bjuda ett starkt motstånd. Den ryska regissören Olga Kravets och människorättsförsvararen och journalisten Zoja Svetova är på plats för samtal efter visningen. Arrangeras i samarbete med Östgruppen och med stöd av Svenska institutet. Läs mer  här.