Efter Inez

Strax innan Denize och Filip ska föda sitt första barn till världen, en tid då allt är förberett in i minsta detalj. Släkt och vänner väntar med förväntan och längtan efter den lilla dottern. Då får det unga paret veta att hjärtat stannat på deras dotter. Inez föds död. Få pratar om ämnet dödfödda barn över huvud taget, och få pratar med Denize och Filip, när de så sakta försöker komma tillbaka till livet. Ett annat liv. När Denize besöker sjukhuset och hör de små skriken från andras bebisar måste hon hålla för öronen. De beställer en hund, de flyttar… Karin Ekberg som tidigare prisats för sin »Att skiljas« – invigningsfilm på Tempo 2014 – har skapat en vänfast och berörande skildring. Aldrig utlämnande, alltid solidarisk utan att för den skull undlåta alla de känslor, av alla de slag, som ska gås igenom när man drabbas av en oförklarlig sorg. Tät och så mycket »människa«. Allt i en mycket vacker film om svensk vardag.

Efter visningen 8 mars arrangeras en enkel minnescermoni i närliggande Tanto. Vi tänder ljuslyktor och släpper mot himlen. Arrangeras i samarbete med Spädbarnsfonden. Alla är välkomna. 

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan är nu öppen för bägge tävlingar!

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!