fbpx

EACH AND EVERY MOMENT

En betraktande dokumentär av en av de stora dokumentärskaparna, fransmannen Nicolas Philibert, där vi får följa med studenterna och lärarna på sjuksköterskeutbildningen. Ett yrke som kräver mycket av sin utövare i form av ansvar, dåliga villkor och påfrestande  arbetsmiljö. Trots utmaningarna är sjuksköterskorna hjältar i vanliga människors skepnad. De har olika intresseområden inom vården, men förenas i viljan att hjälpa andra och känna sig behövda.

Situationerna som studenterna ställs inför ute på praktiken är ibland överväldigande. I samtal med sina handledare blottar de sina osäkerheter för att kunna överkomma rädslor och bli bättre på sitt framtida yrke. Filmen porträtterar de känslorna som uppstår när vi försöker lära oss något helt nytt och stoltheten av att gå från att vara som Bambi på hal is till en fullfjädrad konståkare.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!