fbpx

DON’T BE A DICK ABOUT IT

Bröderna Peter och Matthew bor båda hemma och de älskar varandra villkorslöst men de blir också galna på varandra allt som oftast. Peter är besatt av TV-serien Survivor och återspelar elimineringsscenerna hemma i vardagsrummet varje kväll med familjen som deltagare.

Peters yngre bror Matthew är rädd för hundar och besöker kontinuerligt den lokala hundrastgården med sin mamma för att steg för steg försöka komma över sin rädsla. I vinnaren av IDFA:s publikpris följer kameran bröderna i deras vardag som är fylld med värme, familj, bråk och kärlek. Det är inte svårt att bli charmerad av denna humoristiska indiepärla.

 

Visningen på Skärisbiografen är gratis och kräver inte medlemskort!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!