fbpx

DON’T BE A DICK ABOUT IT

Bröderna Peter och Matthew bor båda hemma och de älskar varandra villkorslöst men de blir också galna på varandra allt som oftast. Peter är besatt av TV-serien Survivor och återspelar elimineringsscenerna hemma i vardagsrummet varje kväll med familjen som deltagare.

Peters yngre bror Matthew är rädd för hundar och besöker kontinuerligt den lokala hundrastgården med sin mamma för att steg för steg försöka komma över sin rädsla. I vinnaren av IDFA:s publikpris följer kameran bröderna i deras vardag som är fylld med värme, familj, bråk och kärlek. Det är inte svårt att bli charmerad av denna humoristiska indiepärla.

 

Visningen på Skärisbiografen är gratis och kräver inte medlemskort!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här