fbpx

DET SOCIALA ARVET – FILMARBETE I FÖRÄNDRING FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID

Traditionellt filmskapande bär på ett yrkesarv omgärdat av normer och hierarkier kopplade till både klass, ras och genus – men också till kvalitet och hållbarhet. Hur kan dagens filmskapare tänka om när det gäller på vilket sätt film produceras för att säkerställa en hållbar utveckling för filmen? Medverkande samtliga från StDH/SKH: Ester Martin Bergsmark, dokumentärfilmare och doktorand, Lina Persson, konstnär och doktorand, Mirko Lempert, lektor i visuell media, Sharmarke Binyusuf, dokumentärfilmare och student. Jenny Sunesson, konstnär, lektor i audiell media, StDH/SKH.

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!