fbpx

DET DOKUMENTÄRA ARVET – RE-KONSTRUKTIONENS METODER & MÖJLIGHETER

I en värld där förenklingar tillhör vår vardag ökar pressen på konsten att leverera alternativ och möjliga fördjupningar. Hur kan dokumentära praktiker och re-konstruktioner medverka till att möjliggöra mer komplexa tolkningar av vårt kulturella arv och sociala miljö? Medverkande: Mia Engberg, dokumentärfilmare och doktorand, StDH/SKH, Jenny Sunesson, konstnär och lektor i audiell media, StDH/SKH, Carl Javér, dokumentärfilmare. Moderator: Bengt Bok, dokumentärmakare, Professor i Radioproduktion, StDH/SKH.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!