fbpx

DÄREMELLAN

Däremellan tar vid där den klassiska adoptionssagan ofta slutar, då den biologiska familjen hittats. Istället för att handla om sökandet handlar den om vad som händer efter att man hittat sin biologiska familj. Anusha hoppades att återföreningen skulle innebära slutet på en rad frågor och funderingar men förlösningen uteblev och istället börjar en process i att våga erkänna vad det var som egentligen hände och hur det påverkar alla inblandade än idag.

En film om Anusha, hennes biologiska mamma och systrar men även hennes familj i Sverige. Ländernas ekonomiska såväl som politiska ojämlikhet har skapat stora skillnader i de möjligheter Anusha fått i jämförelse med hennes familj på Sri Lanka, hur påverkar det deras relation idag? Anushas liv förändras under filmandet och hon inser att hennes bakgrund även är och blir hennes barns. Det handlar om att förstå sin historia, nå försoning och bli fri från skuld.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här