fbpx

DÄREMELLAN

Däremellan tar vid där den klassiska adoptionssagan ofta slutar, då den biologiska familjen hittats. Istället för att handla om sökandet handlar den om vad som händer efter att man hittat sin biologiska familj. Anusha hoppades att återföreningen skulle innebära slutet på en rad frågor och funderingar men förlösningen uteblev och istället börjar en process i att våga erkänna vad det var som egentligen hände och hur det påverkar alla inblandade än idag.

En film om Anusha, hennes biologiska mamma och systrar men även hennes familj i Sverige. Ländernas ekonomiska såväl som politiska ojämlikhet har skapat stora skillnader i de möjligheter Anusha fått i jämförelse med hennes familj på Sri Lanka, hur påverkar det deras relation idag? Anushas liv förändras under filmandet och hon inser att hennes bakgrund även är och blir hennes barns. Det handlar om att förstå sin historia, nå försoning och bli fri från skuld.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!