Dagens utopiker

Alla har vi våra utopier, en dröm dit vi strävar, en kom­ pass för vår längtan. Tempo har bjudit in intressanta samtidsröster för att vi ska få ta del av deras utopiska tankar. Möt Jenny Wilson, Ingela Lind, Anna Serner samt Nazem Tahvilzadeh och ta ett glas. Fri entré på Debaser Strand klockan 19.00 varje dag under festivalen. OBS! Lördag klockan 20.30.

Utopiker:

Onsdag 5/3 kl 19.00: Jenny Wilson

Jenny Wilson är aktuell med skivan ”Demand the impossible”, nominerad till sju Grammys. Den en är en hyllning till upploppen, till överlevnaden, till kampen.  Med skivan uppmanar hon oss att gå ut och begära det omöjliga!

torsdag 6/3 kl 19.00: Anna Serner

Vd för Svenska filminstitutet som brinner för ett samhälle som har förståelse för alla medborgares perspektiv och förutsättningar. Kulturen bidrar till större förståelse, och enligt Anna är film den starkaste kulturformen

Fredag 7/3 Ingela Lind

Ingela är författare och konstkritiker. Hon har skrivit ”Leka med modernismen” om Bloomsburygruppens utopiska visioner av modernismen och är nu aktuell med ”Blod i salongerna. Om sex, primitivism och längtan efter det naturliga” i vilken vi får möta sexutopister och förespråkare för “det vilda naturliga”,  som Wilhelm Reich, Gertrude Stein, D.H. Lawrence,  Paul Gauguin, Pina Bausch och Marina Abramovic.

Lördag 8/8 kl 20.30: Hemlig gäst 

söndag 9/8 Nazem Tahvilzadeh

Nazem är filosofie doktor i offentlig förvaltning, skribent och redaktör i den antirasistiska kulturtidskriften MANA och forskar om demokrati, stadspolitik och jämlikhetsfrågor. Han är bland annat verksam på KTH, avdelningen för urbana och regionala studier.

 

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan öppnar senare i höst.

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!