fbpx

Dagens utopiker

Alla har vi våra utopier, en dröm dit vi strävar, en kom­ pass för vår längtan. Tempo har bjudit in intressanta samtidsröster för att vi ska få ta del av deras utopiska tankar. Möt Jenny Wilson, Ingela Lind, Anna Serner samt Nazem Tahvilzadeh och ta ett glas. Fri entré på Debaser Strand klockan 19.00 varje dag under festivalen. OBS! Lördag klockan 20.30.

Utopiker:

Onsdag 5/3 kl 19.00: Jenny Wilson

Jenny Wilson är aktuell med skivan ”Demand the impossible”, nominerad till sju Grammys. Den en är en hyllning till upploppen, till överlevnaden, till kampen.  Med skivan uppmanar hon oss att gå ut och begära det omöjliga!

torsdag 6/3 kl 19.00: Anna Serner

Vd för Svenska filminstitutet som brinner för ett samhälle som har förståelse för alla medborgares perspektiv och förutsättningar. Kulturen bidrar till större förståelse, och enligt Anna är film den starkaste kulturformen

Fredag 7/3 Ingela Lind

Ingela är författare och konstkritiker. Hon har skrivit ”Leka med modernismen” om Bloomsburygruppens utopiska visioner av modernismen och är nu aktuell med ”Blod i salongerna. Om sex, primitivism och längtan efter det naturliga” i vilken vi får möta sexutopister och förespråkare för “det vilda naturliga”,  som Wilhelm Reich, Gertrude Stein, D.H. Lawrence,  Paul Gauguin, Pina Bausch och Marina Abramovic.

Lördag 8/8 kl 20.30: Hemlig gäst 

söndag 9/8 Nazem Tahvilzadeh

Nazem är filosofie doktor i offentlig förvaltning, skribent och redaktör i den antirasistiska kulturtidskriften MANA och forskar om demokrati, stadspolitik och jämlikhetsfrågor. Han är bland annat verksam på KTH, avdelningen för urbana och regionala studier.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!