fbpx

Cunningham

Cunninghams imponerande karriär sträckte sig över sju årtionden och hans utforskande förändrade bilden av modern dans, musik och konst för alltid. Konceptet att dansen och musiken kunde existera individuellt inom samma verk var radikalt. Dansarnas rörelser behövde inte längre vara knutna till takt och ton i musiken. Han experimenterade även med teknik i sin dans, genom video, rörelsedetektorer och senare datorer började han animera och skapa koreografi på ett helt nytt sätt. Filmen om Cunningham är en visuell och tankekittlande film om en av den rörelsebaserade performancekonstens största inspiratörer.

Regissörsbesök!

Visas med svensk undertext.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här