fbpx

Coming back is not the same as staying

Jasmin Kooijman vann festivalens sektion New Doc 2018 med Nu bor jag på en camping, en nära skildring av några flickor från krigshärjade länder. Nu är hon tillbaka med något helt annat. En genreöverskridande betraktelse över två systrars minnen, hemlängtan och nostalgiska blick på det förflutna. En poetisk betraktelse över hur vi sätter ord på känslorna när de är så mycket större än orden. En lekfull kombination av animation, foto och tankar som svävar och strävar iväg.

Visas tillsammans med A Legacy of Horses, Park, Rocky, Rötter, Sällskapet i TSA block 2.

Regissörsbesök!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här