fbpx

Stockholms Konstnärliga Högskola Co – Producing Documentaries Internationally: An Overview

Stockholms Konstnärliga Högskola (SKH) presenterar ett seminarium som hålls av Costanza Julia Bani, lektor i film- och medieproduktion, samt producent på Fasad Production AB, kring temat internationella samproduktioner med fokus på dokumentärer som jobbar med impact. Föreläsningen ger en översikt över möjligheter att söka stöd under utvecklingsfasen, vilka filmmarknader som går att besöka, hur man hittar finansiärer och samproducenter, olika distributionsplattformar, samt hur man når sin publik. (På engelska)

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här