fbpx

CLOSING TIME

Natt i Taipei, Mr. Kuo och Mrs. Lin äger en blygsam restaurang där de serverar mat till människorna som cirkulerar staden om natten. Det stilla livet på restaurangen kretsar kring matlagning, matinköp och personliga möten med gästerna. Lite längre ner på gatan ligger en lokal med spelautomater ägd av ett ungt förälskat par.

Deras historier sammanflätas genom det nattliga vardagslivet och fångas i rytmiska bilder som erbjuder ett lugn och stundtals komiska scener. Allt är sig likt tills en morgon när Mr. Kuo, på väg tillbaka från marknaden, väljer en annan avfart på motorvägen.

Filmen serveras med misodashisoppa i samarbete med Bio Rio!

Biljettpris: 160 kronor inkl. film och soppa. Medlemskort behövs ej till denna visning!

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!