fbpx

Cinema Pameer

I en sliten byggnad mitt i centrala Kabul, det hårt krigsdrabbade Afghanistans huvudstad, ligger biografen Pameer. Den drivs av eldsjälen Said Chaleh som säger att biografen inte bara är underhållning utan också en plats för undervisning. Biografen är skolan och filmerna dess böcker. För precis som överallt i världen fungerar film som en flykt från en vardag men också som inspiration och en möjlighet till till ny energi och nya perspektiv. Med avstamp i denna fristad för kultur och de människor som befolkar den berättar Cinema Pameer om ett land i spillror. Men den påminner oss också om att på varje utsatt plats så försöker de som måste vara kvar att skapa en vardag.

Efter första visningen sker ett samtal med regissören Martin von Krogh och Klas Bjurström från Svenska Afghanistankommittén.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här