fbpx

Children of the Enemy

2014 lämnade Patricio Galvezs dotter Amanda och hennes man Michael Skråmo Sverige för att ansluta till terrororganisationen IS. Efter fem år dödas båda och efterlämnar sju barn. Den svenska regeringen tar inga beslut om barnen ska räddas till Sverige så Patricio beslutar att hämta hem barnbarnen själv och drar igång en global mediestorm. I samtal och genom klipp diskuterar filmskaparna hur det är att filma en familj i kris, hur man hanterar minderåriga i ett mycket utsatt läge och hur man gestaltar och filmar politiskt känsliga situationer.

 

Medverkande: Gorki Glaser-Müller (regissör), Kristofer Henell och Erika Malmgren (producenter) för Cinenic Film. Moderator: Klara Grunning, Filmkonsulent, Svenska Filminstitutet.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här