Cheer up

»Nothing comes easy, this is cheerleading!« förklarar Miia när tjejerna ramlar i hop i en smärtsam hög i gym ­ nastiksalen. Aino och hennes vänner växer upp i Rovaniemi, nära den finska polcirkeln, där vägen till cheerleadingsuccé verkar vara längre än för några andra. Ser de verkligen en möjlighet att bli framgångsrika cheerleaders? Om inte, vad driver dem? Laget brukar alltid komma sist, till och med i de första uttagningstävlingarna. Christy Garlands kamera följer gruppens ledare Miia när hon tatuerar in: »I Inspire, I believe« i sin hud. Och följer med när hon hämtar inspiration genom en resa till Texas. Nu måste hon bara föra över den amerikanska mentaliteten till flickorna i Rovaniemi. Men då inträffar något som hon kanske inte tänkt sig. Vem är jag i detta liv, på väg in i vuxenvärlden? Vilken plats tar jag där? Frågorna i detta fina finska porträtt av främst unga kvinnor ekar av både vemod och glädje.

Visas med stöd av Finlandsinstitutet.

Innan visningen 9 Mars spelas förradion Snoppchock av Viola Nilsson.

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan är nu öppen för bägge tävlingar!

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!