fbpx

Cheer up

»Nothing comes easy, this is cheerleading!« förklarar Miia när tjejerna ramlar i hop i en smärtsam hög i gym ­ nastiksalen. Aino och hennes vänner växer upp i Rovaniemi, nära den finska polcirkeln, där vägen till cheerleadingsuccé verkar vara längre än för några andra. Ser de verkligen en möjlighet att bli framgångsrika cheerleaders? Om inte, vad driver dem? Laget brukar alltid komma sist, till och med i de första uttagningstävlingarna. Christy Garlands kamera följer gruppens ledare Miia när hon tatuerar in: »I Inspire, I believe« i sin hud. Och följer med när hon hämtar inspiration genom en resa till Texas. Nu måste hon bara föra över den amerikanska mentaliteten till flickorna i Rovaniemi. Men då inträffar något som hon kanske inte tänkt sig. Vem är jag i detta liv, på väg in i vuxenvärlden? Vilken plats tar jag där? Frågorna i detta fina finska porträtt av främst unga kvinnor ekar av både vemod och glädje.

Visas med stöd av Finlandsinstitutet.

Innan visningen 9 Mars spelas förradion Snoppchock av Viola Nilsson.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!