fbpx

Chasing Yehoshua

Den här osannolika katt och råtta-leken tar sin början på Västbanken 2004 när bosättaren Yehoshua Elizur skjuter ihjäl en palestinsk taxichaufför mitt på en öppen väg. Elizur flyr sedan från sin rättegång och fem år senare är han fortfarande spårlöst försvunnen. Ingen verkar längre bry sig om fallet när journalisten och regissören Shay Fogelman bestämmer sig för att gå till botten med vad som egentligen hände. Vad han inte vet är att det ska ta åtta år med resor mellan olika världsdelar för att jakten på Yehoshua ska få sin upplösning.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här