fbpx

CASSANDRO THE EXOTICO!

I en värld där muskler och machomän är legio är Cassandro revolutionerande genom att uppträda i dragpersona med smink och glittriga kostymer. Men efter 26 år i ringen som ett av de största namnen inom Lucha Libre börjar Cassandro överväga att pensionera sig.

Skadorna på hans kropp ger sig tillkänna upprepade gånger och filmen tecknar ett melankoliskt porträtt av en person som slits mellan sin passion för sporten och påminnelsen om en åldrande kropp.

Filmens 16mm-format skapar en intim relation mellan åskådaren och protagonisten. Vi får följa Cassandro inför matcher, på turné och i privata samtal om ett tidigare hårt liv. Tankar om identitet dyker upp när wrestling-kostymen för evigt är lagd på hyllan.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!