fbpx

CAMORRA

I 60-talets fattiga Neapel växer Camorran sig stark. Arbetslösheten är stor och en del invånare ägnar sig åt cigarettsmuggling för att överleva. Samtidigt tränger sig den organiserade brottsligheten allt längre in i vanliga människors liv.

Barn rekryteras till ett riskfyllt leverne där pengar är viktigare än allt annat. Med hjälp av intervjuer och unikt arkivmaterial som sträcker sig från 60-tal till 90-tal visar regissören upp en bild av den italienska maffians styrande bossar och barnen som ska gå i deras fotspår. Francesco Patierno har gjort en mästerlig men riskfylld film från en region där Camorrans makt genomsyrar hela samhället.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!