fbpx

CAMORRA

I 60-talets fattiga Neapel växer Camorran sig stark. Arbetslösheten är stor och en del invånare ägnar sig åt cigarettsmuggling för att överleva. Samtidigt tränger sig den organiserade brottsligheten allt längre in i vanliga människors liv.

Barn rekryteras till ett riskfyllt leverne där pengar är viktigare än allt annat. Med hjälp av intervjuer och unikt arkivmaterial som sträcker sig från 60-tal till 90-tal visar regissören upp en bild av den italienska maffians styrande bossar och barnen som ska gå i deras fotspår. Francesco Patierno har gjort en mästerlig men riskfylld film från en region där Camorrans makt genomsyrar hela samhället.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här