fbpx

BUDDY

I denna varma film utforskas bandet mellan djur och människa, närmare bestämt assistanshundars betydelse för sina ägare. En 86-årig blind kvinna reflekterar över alla de assistanshundar hon haft sedan 21 års ålder och vad dessa har betytt för henne och hennes funktionsvariation.

En krigsveteran som lider av posttraumatisk stress förklarar hur hunden har räddat hans äktenskap och en autistisk pojke visar hur hunden gör honom trygg i stressfulla situationer. I denna charmerande film undersöker regissören relationen mellan djuret och människan, är det kärlek, lojalitet eller en ren arbetsrelation?

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!