fbpx

BRYNJAR

Brynjar är designer och kommer från Island, där fiske och fantastiska landskap utgör mycket av landets identitet. Trots att Brynjar inte bott på Island på nio år hittar vi referenser därifrån i nästan all hans skapande. Filmen är ett utforskande i hur platser påverkar människor och deras uttryck. På en plats som Island, där människan hela tiden förhåller sig till naturen, blir avtrycket tydligt. Kanske blir våra ursprungsmiljöer än mer betydelsefulla när de inte längre omger oss?

Visas tillsammans med Curiosity and Control och The Cup Is Already Filling Up i New Doc 2.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!