fbpx

Brevfilmen

Sju korta avsnitt där Stefan Jarl skickar brevfilmer till sin danske vän och filmarkollega Carsten Brandt. Filmerna innehåller funderingar om stort och smått i livet, från oro över miljöförstöringen till filosofiska resonemang och ett möte med författaren Jan Myrdal som visar runt i sitt gigantiska bibliotek. Stefan Jarl funderar över kemikaliernas påverkan på vår hälsa och träffar kunniga personer i ämnet. Samtidigt drabbas hans vän Carsten av cancer. Stefan blir bestört och undrar, är det på grund av alla kemikalier vi omger oss med som vi blir sjuka?

Regissörsbesök!

Filmen är på svenska och har ingen engelsk undertext.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här