fbpx

Brev till en seriemördare

På väg till fotbollsträningen rasar 16-årige Kamal av sin cykel. Han förstår inte varför det är så mycket blod på honom. Han förstår inte att han blivit skjuten med fem skott, varav ett i huvudet. Så domnar han bort. Manal Masri, idag chef på Sveriges Radio Drama i Malmö, är också filmare. Kamal, det är hennes bror. Att Kamal överlevde skotten från Peter Mangs var mer eller mindre ett under. Kamal var troligen det första offret för seriemördaren – och från att inte ha förstått någonting, från att ha blivit ifrågasatt till och med av sin egen fa ­ milj när han skjutits, så inser hans syster Manal att hon måste få klarhet i vad som har hänt. När allt uppdagas, och mördaren och fascisten Mangs väl blir satt i fängelse börjar hon att brevväxla med honom. För skotten mot Kamal har han aldrig erkänt. Det blir en berörande skildring, från den framsipp ­ rande rädslan i Malmö och hela samhället, och den stärkta högerextremismens konsekvenser. Men, än mer en bild av en familjekris, en eventuell försoning med tillvaron, en närmast obegriplig kraft – både hos Manal och Kamal – som behövs för att kunna gå vidare.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!