fbpx

BLACK MOTHER

När konstnären och filmaren Khalik Allah besöker sin moders hemland Jamaica blir resultatet en spirituell och ögonbedövande vacker film som undersöker öns mytomspunna personlighet. Vi reser från bubblande storstäder till den natursköna landsbygdens lugn, men det är alltid människan som står i fokus.

Deras uppriktiga vittnesmål om livet på ön skapar en symfoni av röster från sakrala lovord till rebelliskt vanhelgande och allting däremellan. Black Mother är en djupt personlig skildring formad av Jamaicas stormiga historia och med en brännande aktualitet. En film som inte kan beskrivas som någonting annat än ett konstverk.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!