fbpx

Billie

Billie Holiday var en av jazzens absoluta fixstjärnor och en rebell, både inom och utanför musiken. 1971 påbörjade journalisten Linda Kuehl projektet som skulle bli den definitiva biografin om den ikoniska sångerskan. Under åtta års tid spelade hon in intervjuer med personer som på olika sätt figurerat i Holidays liv. Band efter band fylldes med öppenhjärtiga intervjuer från personer som Charlie Mingus och Sarah Vaughan, men även familjemedlemmar och skolkamrater. Boken blev dock aldrig klar, och banden föll i glömska. Fram tills nu.

I samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här