fbpx

BALLET NOW

En inblick i det hårda men lustfyllda arbetet som skapar dansens magiska värld. Prima ballerinan Tiler Peck får som första kvinna det prestigefyllda uppdraget att curera, regissera, projektleda och dansa i föreställningen Ballet now på The Music Center i Los Angeles.

Hon väljer dansare och koreografer som kan förverkliga hennes vision om att bryta ny mark inom den moderna baletten. Tillsammans vill hon att de ska sätta ihop en rytmisk blandning av balett, hiphop och steppdans. Men tidspressen gör att nervositeten sätter in och tankar på om Tiler tagit sig vatten över huvudet börjar snurra i kapp med varje piruett.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!