fbpx

AUDIORAMA PRESENTERAR: KUTIN | KINDLINGER & KUBISCH: DECOMPOSITION I + III

Österrikiska duon Kutin | Kindlinger (Peter Kutin och Florian Kindlinger) utforskar i Decomposition-serien ljud som vi normalt inte registrerar med våra sinnen.

1) DECOMPOSITION I

En ljudessä om erosion, förfall och tid, uteslutande baserat på oredigerade, råa fältinspelningar från Atacama-öknen – den torraste platsen på jorden.

2) DECOMPOSITION III

I samarbete med Christina Kubisch. Inspelningar från Las Vegas Strip – en gata i en stad som hyllar konstgjort ljus med en sådan intensitet att den både lyser upp öknen i mörkret och får den att blomma.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!