Angered United

Damfotbollslaget Angered United bildades 2010 för att ge tonårstjejer i Göteborgsförorten Angered något att göra på fritiden. Sedan dess har laget klättrat från botten av division 5 till division 2. Samtidigt har de svårt att konkurrera med herrfotbollen vad gäller rekrytering av ledare, träningstider och stöd från klubbens styrelse. Alla spelare är andra generationens invandrare och möter dubbelt motstånd, både från den egna familjen som inte tycker att tjejer ska spela fotboll och från den svenska fotbollsvärlden där domare och motståndarlag dömer tjejerna som förortsgangsters.

 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.