fbpx

ALI BOULALA

Ali Boulala är en före detta professionell skateboardåkare beundrad och ökänd för sin extrema personlighet. Han eftersträvade det oväntade i sin skatestil och skapade ett rykte kring sig som den galnaste på alla fester. Mellan 1997 och 2007 reste han världen över som del av skateteamet Flip.

Långa timmar i trånga bilar och delade sjaskiga hotellrum dominerade turnélivet och skapade starka band mellan teamets medlemmar. Med långa väntetider i småstäder fanns ofta inte mycket annat att göra än att utmana gränserna på brädan eller dricka alkohol och ta droger.

Nu, många år senare, tvingas Ali konfrontera demonerna från sitt förflutna och ett dödligt misstag han begick under sin ungdom. Ali Boulala är en film om hur man hittar sig själv, efter en serie av fundamentala förluster.

Medverkande: Max Eriksson (regissör) och Mario Adamson (producent) Moderator: Juan Pablo Libossart, filmkonsulent Svenska Filminstitutet

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här