fbpx

ALI BOULALA

Ali Boulala är en före detta professionell skateboardåkare beundrad och ökänd för sin extrema personlighet. Han eftersträvade det oväntade i sin skatestil och skapade ett rykte kring sig som den galnaste på alla fester. Mellan 1997 och 2007 reste han världen över som del av skateteamet Flip.

Långa timmar i trånga bilar och delade sjaskiga hotellrum dominerade turnélivet och skapade starka band mellan teamets medlemmar. Med långa väntetider i småstäder fanns ofta inte mycket annat att göra än att utmana gränserna på brädan eller dricka alkohol och ta droger.

Nu, många år senare, tvingas Ali konfrontera demonerna från sitt förflutna och ett dödligt misstag han begick under sin ungdom. Ali Boulala är en film om hur man hittar sig själv, efter en serie av fundamentala förluster.

Medverkande: Max Eriksson (regissör) och Mario Adamson (producent) Moderator: Juan Pablo Libossart, filmkonsulent Svenska Filminstitutet

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!