fbpx

AINHOA, THAT’S NOT ME

Berättelser ur en död kvinnas dagbok. Ainhoa Mata växer upp i en familj som filmar och dokumenterar större delen av vardagslivet. När Ainhoa sedan i tonåren kommer in i en rebellisk tid präglad av festande och ångest börjar hon föra dagboksanteckningar som vittnar om ett mörkare liv än det som syns i alla glada och stämningsfulla familjefilmer.

Genom ett vackert montage av hemmavideos ackompanjerat av Ainhoas dagboksanteckningar bjuds åskådaren in till en värld fylld med glädje, sorg, förvirring och förlust ur en ung kvinnas perspektiv.

 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!