fbpx

A Tunnel

I en underskön dalgång i Georgien ligger en sömnig bergsby som hotas av utplåning.

Här ska den nya sidenvägen dra fram – ett gigantiskt infrastrukturprojekt med höghastighetståg som kräver en fyra mil lång tunnel genom berget. Under sex år har filmarna följt ett antal personer i byn, en stationsmästare och en grupp anläggningsarbetare som jobbar för det kinesiska bolaget. Projektet är olycksdrabbat och språksvårigheter, motsättningar mellan kineser och georgier och dåliga arbetsförhållanden leder till strejk. En visuellt hänförande berättelse om en gammal tids brutala möte med en ny.

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här