fbpx

Johan Bergmark

A Shift Between Worlds

A Shift Between Worlds är en utställning som handlar om identitetssökande över könsgränser. Den består av fotokonstverk från workshopen Man For A Day och Woman For A Day på Stockholms Dramatiska Högskola i mars 2013 och april 2014. Workshopen leddes av Diane Torr, performancekonstnär som menar att kön och identitet är något som konstrueras av mimik och rörelsemönser. I workshopen lär hon män och kvinnor att röra sig, klä sig och prata som det andra könet. Bakom projektet står Kirsi Nevanti och fotograf Johan Bergmark. Utställningen är kopplad till Kirsi Nevantis master class under festivalen

Vernissage tisdag 3 mars 17.30 på Debaser Strand/Bar Brooklyn. Fotoutställningen och mingel presenteras av Film & Media-­ STDH/Uniarts.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!