fbpx

A legacy of horses

John är 36 år och växte upp i Ballymun, en arbetarklassförort till Dublin, där hästkulturen är stark. Vi möter honom i nutid, men också som 16-åring, genom drömska arkivbilder.

Han tänker tillbaka på sig själv och sin, inte alltid enkla, historia – men han fokuserar också på att försöka överföra kärleken till hästar till sin förstfödde son, som snart blir 16 år gammal. En dokumentärfilm om faderskap, arv och manlighet bland hästar, hav och höghus.

Visas tillsammans med Coming back is not the same as staying, Park, Rocky, Rötter, Sällskapet i TSA block 2.

Regissörsbesök!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här