fbpx

6 Degrees of Mustafa Arhan

Uppbyggd som en thriller leks det med sanning och osanning i Axel Peterséns nya film. Svindlare, vem är det? Petersén, tidigare bakom spelfilmer som »Avalon« och »Under pyramiden«, som också vågar blanda »realitet« med fiktion, möter här matthandlaren och den tidigare generalkonsuln Mustafa Arhan i sitt hus i Malmö. Liksom hans goda socitetetsvän Lars Hector. Han som inte vill lura någon, har nu blivit utsatt för ett bedrägeri. Men vad är sant och vad är falskt? Vem är svindlare? Lekfullhet och allvar på ett underbart svajande sätt.

(Visas tillsammans med Svenskarna, Brev till Sverige och Köttbussen i TSA block 1) Regissörsbesök!

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!