Soundwalks: 4 × graffiti

Fyra unika soundwalks – ett samarbete mellan JMK och Kritiklabbet – berättar om Stockholms underjordiska klotter- och graffitiscen. Världspremiär!

Klottrandets soundtrack
Samtidigt som musikern Varg reser världen över som hyllad technoartist målar han om nätterna i Gamla stan. Följ Vargs spår och låt graffitin krascha mot musiken i en interaktiv upplevelse.
Start: T-bana Rådhuset, uppgång Hantverkargatan, utanför spärrarna.
Av Viktor Ahldén

Snösätra Hall of Fame
Besök det gråa guldet – betongen, tuben och ett industriellt graffitigalleri i Snö­ sätra. Graffitins historia berättas genom ett mytomspunnet Rågsved där den första svenska hiphoplåten såg dagens ljus 1989.
Startplats: T-bana Rågsved, utanför spärrarna
Av Helena Boman Brodie

Bomba tills du torskar
Gå Gamla Stan till Mariaberget med kultförklarade Ligisd. Han har varit aktiv sen 90-talet och kommer aldrig lägga sprayburkarna på hyllan. Men akta dig för att gå för långsamt, strax bakom dig rör sig vakterna.
Start: T-bana Gamla stan, utanför spärrarna
Av Matilda Thorén

Olagligt och livsfarligt
»Du kommer tycka att jag är helt sjuk i huvudet« sa han. Och det tyckte jag. Men jag har å andra sidan ingen aning om hur det är att leva för graffiti. Att till varje pris måla där man syns. Trots att det är olagligt och livsfarligt.
Start: På trappan mittemot Katarina kyrka där Högbergsgatan korsar Katarina Kyrkobacke.
Av Hanna Frelin

GÖR SÅ HÄR:
Ladda ned appen Guidly på AppStore, ladda ned walken, ta dig till startpunkten, sätt på hörlurarna och börja gå!

Anmälan för lång- och kortfilm nu öppen!

Anmälan till Tempo Documentary Award och Tempo Short Award är nu öppen! Läs mer om tävlingarna och hur då anmäler dig här. Deadline för anmälan är 13 november.

Tempo Pitch och Short Dox Radio

Tempos tävlingar för projekt i utvecklingsfasen och för korta radiodokumentärer är två av festivalens mest populära programpunkter. Anmälan är nu öppen för bägge tävlingar!

Anmälan till New Doc är nu öppen!

New Doc är sektionen för dig som är ny inom dokumentärbranschen, oavsett ålder! Här letar vi efter nya spännande röster som tillför någonting unikt till genren. Läs mer och anmäl dig här!

Köp ackreditering till early bird-pris!

Lång framförhållning? Köp din branschackreditering redan nu till early bird-pris! Fram till årsskiftet kan du fynda ackreditering för endast 500 sek (ex moms), ordinarie pris 700 sek. Anmäl dig!