Soundwalks: 4 × graffiti

Fyra unika soundwalks – ett samarbete mellan JMK och Kritiklabbet – berättar om Stockholms underjordiska klotter- och graffitiscen. Världspremiär!

Klottrandets soundtrack
Samtidigt som musikern Varg reser världen över som hyllad technoartist målar han om nätterna i Gamla stan. Följ Vargs spår och låt graffitin krascha mot musiken i en interaktiv upplevelse.
Start: T-bana Rådhuset, uppgång Hantverkargatan, utanför spärrarna.
Av Viktor Ahldén

Snösätra Hall of Fame
Besök det gråa guldet – betongen, tuben och ett industriellt graffitigalleri i Snö­ sätra. Graffitins historia berättas genom ett mytomspunnet Rågsved där den första svenska hiphoplåten såg dagens ljus 1989.
Startplats: T-bana Rågsved, utanför spärrarna
Av Helena Boman Brodie

Bomba tills du torskar
Gå Gamla Stan till Mariaberget med kultförklarade Ligisd. Han har varit aktiv sen 90-talet och kommer aldrig lägga sprayburkarna på hyllan. Men akta dig för att gå för långsamt, strax bakom dig rör sig vakterna.
Start: T-bana Gamla stan, utanför spärrarna
Av Matilda Thorén

Olagligt och livsfarligt
»Du kommer tycka att jag är helt sjuk i huvudet« sa han. Och det tyckte jag. Men jag har å andra sidan ingen aning om hur det är att leva för graffiti. Att till varje pris måla där man syns. Trots att det är olagligt och livsfarligt.
Start: På trappan mittemot Katarina kyrka där Högbergsgatan korsar Katarina Kyrkobacke.
Av Hanna Frelin

GÖR SÅ HÄR:
Ladda ned appen Guidly på AppStore, ladda ned walken, ta dig till startpunkten, sätt på hörlurarna och börja gå!

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.