fbpx

3 STOLEN CAMERAS

Se Afrikas sista kolonialiserade område inifrån. Marockos ockupation av Västsahara är hård och censurerad. Få länder protesterar dock när marockanerna gör allt för att trycka ner sarahwiernas försök till självbestämmande. Den rörliga bilden blir ett vapen. Rebellerna filmar polisbrutaliteten i smyg med sina insmugglade kameror för att försöka uppmärksamma världen. Med fara för sina liv kämpar videoaktivistgruppen Equipe Medias medlemmar för att kunna behålla sina kameror. Mot censuren. Mot förtrycket. Unika bilder inifrån i svenskproducerad film.

Visas i TSA2 tillsammans med Juck, Cops are Actors, Vi andra och Ambassador’s Wife. Missa heller inte samtalet Med Equipe Media och Råfilm om Filmmakers of Resistance.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!