fbpx

THE SEARCH FOR GENERAL TSO

Maträtten General Tsos kyckling finns på alla kinesiska restauranger runt om i USA. Men vem är den uppkallad efter? Ett spännande sökande efter rättens ursprung tar sin början och vi slungas tillsammans med kyckling och sås tillbaka till Kina. Under guldruschen på 1850-talet flyttade många kineser till USA. De bosatte sig i olika delar av landet och öppnade restauranger som serverade kinesiska rätter anpassade efter amerikanska smaklökar.

Tillsammans med en historiker och en menysamlarexpert berättar ett flertal restaurangägare historien om hur kinesisk mat fick en självklar plats i det amerikanska samhället.

Filmen visas på Stockholms bästa kinesiska restaurang Chong Qing och serveras med vegetarisk kinesisk buffé. Biljettpris: 300 kronor inkl. buffé. Medlemskort behövs ej till denna visning!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här