fbpx

THE SEARCH FOR GENERAL TSO

Maträtten General Tsos kyckling finns på alla kinesiska restauranger runt om i USA. Men vem är den uppkallad efter? Ett spännande sökande efter rättens ursprung tar sin början och vi slungas tillsammans med kyckling och sås tillbaka till Kina. Under guldruschen på 1850-talet flyttade många kineser till USA. De bosatte sig i olika delar av landet och öppnade restauranger som serverade kinesiska rätter anpassade efter amerikanska smaklökar.

Tillsammans med en historiker och en menysamlarexpert berättar ett flertal restaurangägare historien om hur kinesisk mat fick en självklar plats i det amerikanska samhället.

Filmen visas på Stockholms bästa kinesiska restaurang Chong Qing och serveras med vegetarisk kinesisk buffé. Biljettpris: 300 kronor inkl. buffé. Medlemskort behövs ej till denna visning!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!