fbpx

B2B DOC – PRODUCERS MEET PRODUCERS

Baltic to Black Sea Documentary Network (B2B Doc) är en plattform för samproduktion mellan dokumentärfilmare i länderna mellan Östersjön och Svarta havet. B2B Doc hjälper filmare i forna sovjetländer att nå ut på den internationella marknaden i samproduktion med europeiska producenter. B2B Doc bedriver utbildning bland annat i manusutveckling, trailerproduktion och rough cuts, samt pitchträning för att anpassa filmprojekt till den internationella marknaden. Tillsammans med Tempo arrangerar B2B Doc ett Producers meet Producers-program, där ett antal filmprojekt som aktivt deltar i nätverket kommer att pitcha inför en internationell professionell publik.

Mer information finns på b2bdoc.se och Facebook.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här