Anmälan till de svenska tävlingarna 2022 är öppen till den 10 november 2021.

Tempo står som värd för flera tävlingar, både nationella och internationella. Vi delar ut priser till verk inom både radio och film. Nedan presenteras kriterier och samarbetspartners för de olika tävlingarna: Stefan Jarl International Documentary Award, för bästa internationella dokumentär, Tempo Documentary Award, för bästa långa svenska dokumentär, Tempo Short Award för bästa svenska kortdokumentär, Tempo Sound Award, New Doc, Tempo Pitch och Short Dox Radio.

Läs mer om tävlingarna och vinnarna 2021 nedan.

Vinnare 2021

Vinnare 2021; Imads barndom, The Earth Is Blue as an Orange, Man med duvor, Obituary.

Stefan Jarl International Documentary Award

Stefan Jarl International Documentary Award är priset för bästa internationella dokumentär. Prissumman är 2000 euro. Tävlingen arrangeras med stöd av Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

Stefan Jarl International Documentary Award 2021

Vinnare
The Earth is Blue as an Orange av Iryna Tsilyk

Tempo Documentary Award

Tempo Documentary Award är Sveriges största dokumentärfilmstävling där 75 000 kronor går till filmens regissör. Tävlingen arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutet.

Tempo Documentary Award 2021

Vinnare
Imads barndom av Zahavi Sanjavi

Tempo Short Award

Tempo Short Award är en tävling för bästa svenska dokumentär i kort format, där 25 000 kronor går till filmens regissör. Tävlingen arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutet.

Tempo Short Award 2021

Vinnare
Man med duvor av Lina Maria Mannheimer

Hedersomnämnande
Between These Folded Walls, Utopia av Sarah Cooper och Nina Gorfer

New Doc

New Doc är ett talangpris för oetablerade svenska filmskapare. Priset ges till en dokumentärfilmsregissör och består av 40 000 kronor. Priset delas ut i samarbete med BoostHbg, Film Stockholm, Film i Dalarna, Film i Öst, Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud, Filmregion Sydost och Kultur i Halland - Film.

New Doc 2021

Vinnare
Obituary av Simon Revilla

Hedersomnämnande
En mammas kropp av Jonelle Twum

Tempo Sound Award

Tempo Sound Award är ett nyinstiftat pris 2019. Det delas ut till den kortfilm, bland tävlingsfilmerna i Tempo Short Award, som har den mest genomtänkta och kreativa ljudbilden. Priset består av 60 000 SEK för att användas i Momento Studio, motsvarande cirka två veckor i studion med ljuddesigner.

Tempo Sound Award 2021

Vinnare
Man med duvor av Lina Maria Mannheimer

Hedersomnämnande
The Bodies av Eloy Domínguez Serén

Short Dox Radio

Priset Short Dox Radio instiftades av Bengt Bok, professor i radioproduktion vid SKH. Det delas ut tillsammans med Munck Studios och vinnaren får 5 000 kronor och studiotid och producent hos Munck Studios för att förverkliga nästa ljuddokumentär.

Short Dox Radio 2021

Vinnare
Tjugotjugo av Anna Frey

Hedersomnämnande
Mellanförskap av Nour Hanna

Tempo Pitch

Tempo Pitch är tävlingen för nya dokumentärfilmsidéer. Priset består av 90 000 kr i utvecklingsmedel. Tävlingen arrangeras i samarbete med SVT Dokumentär, Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulenter och Film Capital Stockholm.

Tempo Pitch 2021

Vinnare
Aida was here av Amanda Pesikan