Tempo står som värd för flera tävlingar, både nationella och internationella. Vi delar ut priser till verk inom både radio och film. Nedan presenteras kriterier och samarbetspartners för de olika tävlingarna: Stefan Jarl International Documentary Award, för bästa internationella dokumentär, Tempo Documentary Award, för bästa långa svenska dokumentär, Tempo Short Award för bästa svenska kortdokumentär, Tempo Sound Award, New Doc, Tempo Pitch och Short Dox Radio.

Anmälan för Tempo Documentary Award, New Doc och Tempo Short Award är nu öppna. Läs mer här.

Även anmälan till Short Dox Radio är öppen. Läs mer här.

Foto Katriina Mäkinen

Stefan Jarl International Documentary Award

Stefan Jarl International Documentary Award är priset för bästa internationella dokumentär. Prissumman är 2000 euro. Tävlingen arrangeras med stöd av Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

Stefan Jarl International Documentary Award 2020

Vinnare
La Mami av Laura Herrero Garvín

Hedersomnämnande
Overseas av Sung-A Yoon

Tempo Documentary Award

Tempo Documentary Award är Sveriges största dokumentärfilmstävling där 75 000 kronor går till filmens regissör. Tävlingen arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutet.

Tempo Documentary Award 2020

Vinnare
Ninosca – The Woman and the Emigrant's Song av Peter Torbiörnsson

Hedersomnämnande
Scheme Birds av Ellen Fiske & Ellinor Hallin

Tempo Short Award

Tempo Short Award är en tävling för bästa svenska dokumentär i kort format, där 25 000 kronor går till filmens regissör. Tävlingen arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutet.

Tempo Short Award 2020

Vinnare
Röster om vår tid av Per Wichmann

Hedersomnämnande
Sällskapet – intervjuer från alltings mittpunkt av Malin Erixon

New Doc

New Doc är ett talangpris för oetablerade svenska filmskapare. Priset ges till en dokumentärfilmsregissör och består av 40 000 kronor. Priset delas ut i samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, Film i Dalarna, Film i Öst, Film Västernorrland, FilmCloud/Förvaltningen för kulturutveckling, Filmregion Sydost och Kultur i Halland - Film.

New Doc 2020

Vinnare
Petra & Peter – en syskonsaga av Johanna Aust

Tempo Sound Award

Tempo Sound Award är ett nyinstiftat pris 2019. Det delas ut till den kortfilm, bland tävlingsfilmerna i Tempo Short Award, som har den mest genomtänkta och kreativa ljudbilden. Priset består av 60 000 SEK för att användas i Momento Studio, motsvarande cirka två veckor i studion med ljuddesigner.

Tempo Sound Award 2020

Vinnare
Park av Lucia Pagano & Vanja Sandell Billström

Short Dox Radio

Priset Short Dox Radio instiftades av Bengt Bok, professor i radioproduktion vid SKH. Det delas ut tillsammans med Munck Studios och vinnaren får 5 000 kronor och studiotid och producent hos Munck Studios för att förverkliga nästa ljuddokumentär.

Short Dox Radio 2020

Vinnare
All by Myself av Åsa Secher

Hedersomnämnande
Stereo av Emilie Birket-Smith

Tempo Pitch

Tempo Pitch är tävlingen för nya dokumentärfilmsidéer. Priset består av 90 000 kr i utvecklingsmedel. Tävlingen arrangeras i samarbete med SVT Dokumentär, Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulenter och Film Capital Stockholm.

Tempo Pitch 2020

Vinnare
To the North av Jasmijn Kooijman