“How to Tempo” – din guide till festivalen 2018

Tempo bjuder i år på vårt största filmprogram någonsin. För att hjälpa er att orientera i programmet har vi satt ihop några tipspaket för olika smaker. Vårt erbjudande festivalpaketet innebär att om du köper tre biljetter vid samma tillfälle så bjuder vi på årskortet. Så passa på att boka så snart biljetterna släpps! Här hittar du några förslag på biljettpaket, men du kan förstås också hitta ditt eget.

PERSONA

Rikard
En bra vecka för demokratin
Faces Places

ROMANTISK

SILVANA – väck mig när ni vaknat
LYUBOV – Kärlek på ryska
LIDA

QUEER

Dreamboat
Queerama
Small Talk

SPORTY

Time Trial
Over the Limit
A skin so soft

ARTSY

In Praise of Nothing
Antonio Lopez 1970: Sex, Fashion & Disco
Cops are Actors

IDOL

Grace Jones: Bloodlight and Bami
Sammy Davis Jr. – I’ve gotta be me
Faithfull

POLITISK

The final year
Golden Dawn Girls
Cocain Prison

FEMINISTISK

A better man
JUCK
The Judge

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.

Tempo på Instagram

Läs mer!