• Dag

  tisdag 9 mars

  Tid

  12.00

  Var

  Tempo Digitalbransch

 • Work in progress

  Tempos Work in Progress-dag, där filmskapare berättar och visar klipp ur sina kommande dokumentärer. Under dagen kommer totalt 7 projekt presenteras av Filminstitutet och Film Stockholm

  Filminstitutet presenterar:

  Det omätbara

  I Himlens mörkrum hyllade filmaren Nils Petter arbetarna på verkstadsgolven. I sin nya film riktar han blicken mot det som ligger honom allra närmast, omsorgsyrket. Han följer sina föräldrars sista arbetsdagar och han kontaktar gamla kollegor. Men att skildra en arbetarklass som inte vill eller får skildras är svårt och blir inte enklare av en pandemi. Går det att med film komma åt den omätbara insatsen som utgör grunden för arbetet inom vård och omsorg?

  Medverkande: Nils Petter Löfstedt  (regissör) och Johan Löfstedt (producent) Moderator: Anna Weitz

  En film om Sverige idag – efter sagolandet

  Vad händer? Vilka är vi? Vad står vi för? I ett tidevarv av demokratikris, klimatkris och Corona fångar En film om Sverige idag – Efter Sagolandet möten, ögonblick och händelser i landet under 1,5 år. Vad talar människorna om, vad engagerar de sig i, vad upptar deras tankar och hur ser de på samtiden? Vad sipprar in, utifrån? Filmen har spelats in kontinuerligt sedan november 2019 och har premiär 2022. 

  Medverkande: Kirsi Nevanti (regissör) Anna J Ljungmark (producent) Moderator: Juan Pablo Libossart

  Lämnad 

  Annikas syster blir lämnad av sin sambo tre veckor efter födseln av deras andra barn. Hon ligger utmattad med ett nyfött spädbarn vid bröstet medan han är nyförälskad i en annan kvinna. Annika har precis förlovat sig och börjar inse att hon är rädd för att vara på väg in i det liv som systern tvingats lämna. En intim film om kärlek & föräldraskap som speglar många ensamstående kvinnors historia.

  En work in progress om utmaningarna i att skildra en närstående och om kreativiteten i att arbeta med ett ”bildlöst” material.

  Medverkande: Annika Fredriksson (regissör) och Melissa Lindgren (producent) Moderator: Juan Pablo Libossart

  Öfvre Tensta, stanna eller flytta?

  Familjen Abzalova lever ett vanligt ”Svensson-liv” i sitt kvarter i Tensta när det en kväll händer något som förändrar allt. Nazira, hennes man Bahityr och deras två barn utsätts för pistolhot på parkeringen utanför sitt hem. Nazira reagerar med ilska, men Bahityr och barnen blir rädda och vill flytta. Men Nazira vill inte lämna sitt hem och sina grannar. Hon älskar Tensta och frågar sig själv; tänk om alla bra människor flyttar? Vem kan då göra skillnad?

  Medverkande: Nazira Abzalova (regissör)  Karin Wegsjö (regissör/producent) Moderator: Anna Weitz

  Film Stockholm presenterar:

  Beating Hearts (arbetstitel)

  Tvillingarna Aleque och Issay 3 år flyttar med sin mamma, pappa och syster till Peking. De kommer till en tom lägenhet på 26:e våningen bland motorvägar och skyskrapor. Aleque och Issay förstår ingen kinesiska, de sover på luftmadrasser och saknar sina leksaker. När de går till parken kommer folk fram och vill ta bilder eftersom de ser annorlunda ut. Beating Hearts är en dagboksdokumentär inspelad som en bilderbok under fem år, där vi följer utvecklingen från att vara små barn till att bli större skolbarn.

  Medverkande: Tora Mkandawire Mårtens (regissör & producent) Moderator: Ivana Lalovic

  Fosterfamiljen

  I Fosterfamiljen möter vi föräldern Ewa med det biologiska barnet Julia och fosterbarnet Patrik; tre medlemmar ur en familj som nu är redo att berätta om omskakande händelser som förändrade deras liv under tiden de var en fosterfamilj för över trettio år sedan. Fosterfamiljen är en intim och tankeväckande film som nyanserar de schabloner vi vanligtvis ser.

   Medverkande: Julia Dinome (regissör) Moderator: Ivana Lalovic

  Hemligheten

  Sofi får plötsligt åtta nya syskon, en ny pappa, och en mamma som inte vet vad hon ska säga. För nästa 50 år sedan blev mamma Ann gravid och tvingades bestämma om hon skulle berätta för sin man om vem hon tror är pappan, eller bara låta det vara – en hemlighet.

  Hemligheten återförenar en kärleksakt, undersöker lögn, försoning och vad som är en familj.

  Medverkande: Viktor Nordenskiöld, Sofi Helleday Moderator: Ivana Lalovic

  Sektioner

  Bransch

  Evenemang

  Film

  Foto

  Ljud

  Reality Bites

  Master Classes

  Seminarier

  Tempo Pitch

  Work in progress

  Music & Arts

  New Doc

  Stefan Jarl International Documentary Award

  Stefan Jarl Retrospektiv

  Tempo Documentary Award

  Tempo Short Award

  Top Docs

  Performance