Vicenta

I en detaljrik miniatyrvärld med välgjorda lerfigurer berättas historien om Vicenta som får reda på att hennes dotter Laura är gravid till följd av ett sexuellt övergrepp. Dottern har en intellektuell funktionsnedsättning och Vicenta inleder kampen mot rättssystemet för att Laura ska få göra en laglig abort. Vicenta söker tillstånd efter tillstånd för aborten och i takt med att dagarna går börjar hon tappa hoppet – tills en artikel om fallet får spridning och allmänheten börjar engagera sig till stöd för Laura och Vicenta.

Släpptes lördag 13 mars kl 10.00. Filmen gick att streama under 48 timmar.

 

En hälsning från regissören Dario Doria som gjort filmen Vicenta som visas i sektionen Stefan Jarl International Documentary Award på Tempo Dokumentärfestival 2021.

Vicenta presenteras i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska, ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Med publika arrangemang ger de plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Historielektion
Vill du också lära dig om den svenska aborträttens historia? I Stockholms Kvinnohistoriskas historielektioner får du en historisk kontext till aktuella debatter och brinnande frågor. Tillsammans med Lena Lennerhed, professor i idéhistoria ger de dig den livsnödvändiga baskunskapen om aborträttens historia på under timmen – helt utan pekpinnar. Enjoy!

 • Regissör

  Darío Doria

 • Producenter

  Virginia Croatto, Pamela Livia Delgado, Felicitas Raffo

 • År

  2020

 • Land

  Argentina

 • Undertexter

  engelska

 • Speltid

  69 min

 • Festivalsektion

  Stefan Jarl International Documentary Award

 • Premiär

  Svensk premiär

Sektioner

Bransch

Evenemang

Film

Foto

Ljud

Reality Bites

Master Classes

Seminarier

Tempo Pitch

Work in progress

Music & Arts

New Doc

Stefan Jarl International Documentary Award

Stefan Jarl Retrospektiv

Tempo Documentary Award

Tempo Short Award

Top Docs

Performance