The House My Grandfather Built

Utställningen ”The House My Grandfather Built” bygger vidare på den prisade boken med samma titel. I rummet skildras, genom samtida fotografier, arkivbilder och dokument en personlig berättelse om Nikolskayas släkt där hennes morföräldrars relation och livsöde är i fokus. Genom det personliga får vi också en inblick i Sovjetunionens historia från 30-talet till idag och de människoöden den rymmer.

10 mars 18:00 Samtal mellan Stefan Ingvarsson och Xenia Nikolskaya

Utifrån Nikolskayas utställning rör sig samtalet genom tid och rum med nedslag i huset som morfadern byggde, Gulag, Sibirien och andra platser.

www.centrumforfotografi.se hittar du aktuell information med plats och länk till programmet.

Xenia Nikolskaya har en MA från S:t Petersburgs institut för måleri, skulptur och arkitektur och en fil.dr från University of Sunderland. Hon har även studerat vid Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn och har en kuratorexamen från S:t Petersburgs statliga universitet.

Stefan Ingvarsson är analytiker vid Centrum för Östeuropastudier och tidigare kulturråd i Moskva. Innan det var han konstnärlig ledare för den internationella festivalen Stockholm Literature på Moderna Museet. 

Centrum för fotografi, Bjurholmsplan 26, Öppettider: Torsdag–fredag 12–18, Lördag–söndag 12–16

  • Fotograf

    Xenia Nikolskaya

Sektioner

Reflexen

Victoria

Zita

Bransch

Film

Foto

Ljud

Övrigt

Scen

Master Classes

Mingel

Seminarier

Tempo Pitch

Work in progress

Alla (A till Ö)

Biografer

Kategorier

Music & Arts

New Doc

Specialvisning

Stefan Jarl International Documentary Award

Tempo Documentary Award

Tempo Short Award

Top Docs