Tempo Pitch

Projektet Aida was here vann 2021 års pris i Tempo Pitch. Du kan läsa mer om årets vinnare här.

”Få en smygtitt på morgondagens filmer redan idag! Se filmteamen pitcha sina nya projekt för branschen. Vinnande projekt tilldelas 90 000 kronor, i samarbete med SVT, Film Stockholm och Svenska Filminstitutet. ” För att ta del av den digitala pitchen krävdes ackreditering.

PROJEKT 2021

BRÖDERNA ANDERSSON

Regi: Johanna Bernhardson
Producent: Annika Hellström, Erika Malmgren/ Cinenic Film

Bröderna Andersson är ett relationsdrama som visar hur fyra bröder går olika vägar från den gemensamma uppväxten och hur svårt det är att mötas igen fast man egentligen vill. Medverkande är min pappa Leif som var långdistanslöpare under min uppväxt men som nu har MS och knappt kan gå, Kjell som nu är pensionerad lärare och som gör historiska dokumentärer, Ronny som var hemlös och missbrukare och Roy, filmregissör. Som filmskapare vill jag förstå vad som fick familjebanden att gå sönder, men ännu viktigare; vad krävs för att förena och läka gamla sår?

FILMVERKSTAN

Regi: Manolo Diaz Rämö
Producent: Beatrice Pourbagher Garcia, Manolo Diaz Rämö

Filmverkstan är en essäistiskt historiefilm om nyanlända filmskapare som kom till Sverige på 70- och 80-talet. En personlig berättelse om filmskapandets kraft och poesi.

NU RÄCKER DET

Regi: Gunilla Bresky
Producent: Aleksander Olai Korsnes/Rein film Samproducent: Andreas Emanuelsson/Iris Film

De var samer. De ville förändra världen. Och de gjorde det.
Långt i norr, i den lilla byn Máze, står ett öde hus med en märklig historia. Hit kom sju unga konstnärer i slutet av 70-talet. De hade alla vuxit upp i ett samhälle som berövat dem rättigheter, språk och kultur. Nu var det dags att ta revansch.

AGE (WORKING TITLE) /
LEVA TILLS JAG DÖR

Regi: Gustav Ågerstrand, Anders Teigen, Åsa Ekman & Oscar Hedin
Producent: Marina-Evelina Cracana & Oscar Hedin/Film and Tell

En levande och glädjefylld film om livet på ett svensk äldreboende. I filmen möter vi bland annat Ella som närmar sig sin 100-årsdag, och aktivitetscoachen Monica som kämpar för att de äldre ska leva livet till det yttersta, ända till slutet.

 

AIDA WAS HERE

Regi: Amanda Pesikan
Producent: Mantaray Film

I filmen Aidas was Here utforskar Amanda Pesikan tre perspektiv på en trasig barndom. Filmen skildrar konstnären Aida Cheheregosha och hennes föräldrars perspektiv på Aidas upplevelser och berättar historien om Aidas sökande efter läkning och förlåtelse.

TOUKA VOODOO

Regi: Jacob Frössén
Jacob Frössén/Epigram AB

Sektioner

Bransch

Evenemang

Film

Foto

Ljud

Reality Bites

Master Classes

Seminarier

Tempo Pitch

Work in progress

Music & Arts

New Doc

Stefan Jarl International Documentary Award

Stefan Jarl Retrospektiv

Tempo Documentary Award

Tempo Short Award

Top Docs

Performance