Radio Atlas

Radio Atlas koncept är lika enkelt som genialt: visuell radio! De samlar radiodokumentärer, drama och ljudkonst från hela världen och bifogar engelska undertexter så att du kan ta del av verk även på språk du inte behärskar. Utifrån årets fokus på Tempo: Göra skillnad, har Radio Atlas valt ut ett program med korta radiodokumentärer från världens alla hörn!

Fly or Die av Marta Medvešek. 

Lyssna HÄR

För 28 år sedan tog en man hand om en skadad storkunge. Hon hade blivit skjuten i vingen och kunde inte flyga. Om mannen inte hade tagit hand om henne hade hon dött. Men mannen visste inte att hon skulle komma att ändra hans öde lika mycket som han ändrade hennes. 

Sedan dess har Stjepan skyddat henne och tagit hand om henne. Och Malena har inte bara fått ett nytt liv, hon har även fått en storkpartner i Klepetan som återvänder varje år.

Den udda konstellationen har sedan dess blivit lokala kändisar. Men att ta hand om Malena är ett jobb som måste göras dagligen, och efter 28 år utan semester eller pensionsutsikter börjar slita på Stjepan.

Vann priset för bästa europeiska radiodokumentär vid Prix Europa 2021.

Between Four Walls av Heloiza Barbosa

Lyssna HÄR!

Det här är berättelsen om en brasiliansk kvinna som lånar pengar från en ”coiote” för att fly från en misshandelsrelation. Bakom sig lämnar hon sin tvååriga son. Till slut lyckas hon korsa gränsen mellan Mexico och USA.

Sektioner

Bio Aspen

Bio Bristol

Capitol

Indio Cinema

Mångkulturellt centrum

Reflexen

Victoria

Zita

Bransch

Film

Foto

Ljud

Övrigt

Scen

Master Classes

Mingel

Seminarier

Tempo Pitch

Work in progress

Alla (A till Ö)

Biografer

Kategorier

Music & Arts

New Doc

Specialvisning

Stefan Jarl International Documentary Award

Tempo Documentary Award

Tempo Short Award

Top Docs