fbpx

Views from the World

Sex aha-upplevelser från olika platser i världen. Vilka blir vi i denna globaliserade värld? Starka berättelser om starka öden som lämnar få oberörda.

Film

Mari Gulbiani, 2018, Georgien/Frankrike/Tyskland, 72 min, Engelsk text, Views of the World, Regissörsbesök, Svensk premiär!

Regissören Mari Gulbiani reser till en liten bergsby i Georgien för att undervisa ungdomar i film. På klassrummets spräckliga vägg projiceras för första gången film…

Läs mer

Ben Mullinkosson, 2018, USA, 69 min, Views of the World

Bröderna Peter och Matthew bor båda hemma och de älskar varandra villkorslöst men de blir också galna på varandra allt som oftast. Peter är besatt…

Läs mer

Dalia Kury, 2018, Norge, 70 min, Engelsk text, Views of the World

Tre män som suttit fängslade i Syrien går med på att delta i ett tre dagar långt filmiskt experiment. Regissören Dalia Kury låser in dem…

Läs mer

Viktor Nordenskiöld, 2019, Sverige, 86 min, Engelsk text, Views of the World

1461 dagar bakom kulisserna med världens första feministiska utrikesminister. Margot Wallström, älskad, hatad, kontroversiell, folkkär. Wallström skapar kontroverser med sina tydliga ställningstaganden, och priset hon…

Läs mer

Christy Garland, 2018, Danmark, Kanada, 89 min, Engelsk text, Views of the World

Uppväxt i Balata flyktingläger, med sin mamma i fängelse, får vi följa Walaa, en ung tjej som är annorlunda från många andra tjejer i hennes…

Läs mer

Petra Bauer, 2018, Sverige, 38 min, Engelsk text, Views of the World

Förberedelserna är i full gång inför dagens möte. Banderollen till den stundande manifestationen stryks noggrant rynkfri och foton från tidigare protester sätts upp på väggarna…

Läs mer

 • Retrospektiv

  Tempo firar 20 årsjubileum och har genom åren visat många fantastiska dokumentärer. I vår retrospektiv vill vi lyfta några festivalfavoriter vars ämnen fortfarande är lika aktuella. Efter varje film arrangeras samtal med inbjudna gäster.

  (5 programpunkter)
 • Stefan Jarl International Documentary Award

  Tempos internationella tävling 2018 bjuder på tolv utländska dokumentärer av högsta klass. Vinnande regissör kammar hem 2 000 euro samt det prestigefulla dokumentärägget.

  (10 programpunkter)
 • Tempo Documentary Award

  Åtta filmer blev kvar efter den hårda gallringen. Åtta filmer tävlar i en av Sveriges största dokumentärfilmstävlingar. Vinnaren tilldelas 75 000 kronor.

  I samarbete med Svenska Filminstitutet.

  (8 programpunkter)
 • Top Docs

  Här får Tempos publik möjlighet att se åtta internationella dokumentärpärlor från det senaste året. Dem som det talas om, av kända namn om stora personligheter.

  (8 programpunkter)
 • Views of the World

  Sex aha-upplevelser från olika platser i världen. Vilka blir vi i denna globaliserade värld? Starka berättelser om starka öden som lämnar få oberörda.

  (6 programpunkter)
 • Music & Arts

  I år duggar musikfilmerna tätt i vår mest kulturella sektion. Här finns samtidens stora uttryck, dess rytmer och glädjeämnen. Starka personligheter som ger allt. Och ibland förlorar.

  (9 programpunkter)
 • Reality Bites

  Den perfekta blandningen av intresseväckande dokumentärer och smakrika matupplevelser bjuds du på i Tempos nya sektion Reality Bites.

  (5 programpunkter)
 • Tempo Short Award

  Tävlingen för Sveriges bästa dokumentär i kortformat. Vinnande regissör(er) kammar hem 25 000 kronor. De nio filmerna är uppdelade i två kortfilmsblock, med en biljett för vart block.

  Med stöd av Svenska Filminstitutet.

  Vinnaren av Tempo Sound Award utses bland de tävlande filmerna i Tempo Short Award. Tempo Sound Award arrangeras i samarbete med Momento Studio.

  (10 programpunkter)
 • New Doc

  Landets mest lovande regissörer har genom medverkan i New Doc chansen att vinna Tempos talangpris för oetablerade filmskapare på 40 000 kronor. De visas i fyra block, med en biljett för varje.

  I samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, Film i Öst, Filmpool Jämtland, FilmCloud/Kultur i Väst, Film i Dalarna, Filmpool Nord och Kultur i Halland – Film.

  (9 programpunkter)
 • Cinemateket

  I samarbete med Tempo visar Cinemateket en serie filmer med stark koppling till festivalens tema Arv. Det samiska filmarvet lyfts och den historiska bilden av samer diskuteras. Vem har makten att porträttera någon annans liv, vem får berätta och hur gör man för att inte befästa stereotyper?

  (1 programpunkter)