fbpx

Top Docs

Här får Tempos publik möjlighet att se åtta internationella dokumentärpärlor från det senaste året. Dem som det talas om, av kända namn om stora personligheter.

Film

Heddy Honigmann, 2018, Nederländerna, 86 min, Engelsk text, Top Docs, Sverigepremiär

I denna varma film utforskas bandet mellan djur och människa, närmare bestämt assistanshundars betydelse för sina ägare. En 86-årig blind kvinna reflekterar över alla de…

Läs mer

Karen Winther, 2018, Norge, Sverige, Tyskland, 80 min, Engelsk undertext, Top Docs

Som tonåring går Karen Winther med i en nazistisk grupp i Norge. Hon söker efter gemenskap, men priset för att höra till är högt. Efter…

Läs mer

ReMell Ross, 2018, USA, 76 min, Top Docs

The Black Belt i amerikanska södern är känt för sin mörka historia med slaveri, fattigdom och våld både i det förflutna och samtiden. I detta…

Läs mer

Eszter Hajdú, 2018, Ungern, 82 min, Engelsk text, Top Docs, Regissörsbesök, Svensk premiär!

Att vara oppositionspolitiker i det högerextrema Ungern är ingen lätt utmaning. I Eszter Hajdús film följer vi valrörelsen under våren 2018 ur vänsterledaren Ferenc Gyurcsánys…

Läs mer

Gabrielle Brady, 2018, Australien, England, Tyskland, 98 min, Engelsk text, Top Docs

Mitt i den indiska oceanen ligger den lilla ön Christmas Island, scen för en av de största migrationerna i världen när över 40 miljoner röda…

Läs mer

André Singer, Werner Herzog, 2018, England, USA, 90 min, Engelsk text, Top Docs, Svensk premiär!

Dokumentärmästaren Werner Herzog är tillbaka med ännu en storfilm då han träffar och intervjuar den åttonde och sista presidenten för det forna Sovjetunionen, Mikhail Gorbachev.…

Läs mer

Rob Fruchtman, Steven Lawrence, 2018, USA, 87 min, Top Docs, Regissörsbesök, Svensk premiär!

Det finns över 500 000 katter som lever på gatan i New York City. Livet på gatan är hårt och katterna kämpar för sin överlevnad…

Läs mer

Maria Augusta Ramos, 2018, Basilien, Nederländerna, 140 min, Engelsk text, Top Docs

I augusti 2016 blir Dilma Rousseff, Brasiliens första kvinnliga president, avsatt från sin post av senaten. Hon blir anklagad för att ha fifflat med redovisningen…

Läs mer

 • Retrospektiv

  Tempo firar 20 årsjubileum och har genom åren visat många fantastiska dokumentärer. I vår retrospektiv vill vi lyfta några festivalfavoriter vars ämnen fortfarande är lika aktuella. Efter varje film arrangeras samtal med inbjudna gäster.

  (5 programpunkter)
 • Stefan Jarl International Documentary Award

  Tempos internationella tävling 2018 bjuder på tolv utländska dokumentärer av högsta klass. Vinnande regissör kammar hem 2 000 euro samt det prestigefulla dokumentärägget.

  (10 programpunkter)
 • Tempo Documentary Award

  Åtta filmer blev kvar efter den hårda gallringen. Åtta filmer tävlar i en av Sveriges största dokumentärfilmstävlingar. Vinnaren tilldelas 75 000 kronor.

  I samarbete med Svenska Filminstitutet.

  (8 programpunkter)
 • Top Docs

  Här får Tempos publik möjlighet att se åtta internationella dokumentärpärlor från det senaste året. Dem som det talas om, av kända namn om stora personligheter.

  (8 programpunkter)
 • Views of the World

  Sex aha-upplevelser från olika platser i världen. Vilka blir vi i denna globaliserade värld? Starka berättelser om starka öden som lämnar få oberörda.

  (6 programpunkter)
 • Music & Arts

  I år duggar musikfilmerna tätt i vår mest kulturella sektion. Här finns samtidens stora uttryck, dess rytmer och glädjeämnen. Starka personligheter som ger allt. Och ibland förlorar.

  (9 programpunkter)
 • Reality Bites

  Den perfekta blandningen av intresseväckande dokumentärer och smakrika matupplevelser bjuds du på i Tempos nya sektion Reality Bites.

  (5 programpunkter)
 • Tempo Short Award

  Tävlingen för Sveriges bästa dokumentär i kortformat. Vinnande regissör(er) kammar hem 25 000 kronor. De nio filmerna är uppdelade i två kortfilmsblock, med en biljett för vart block.

  Med stöd av Svenska Filminstitutet.

  Vinnaren av Tempo Sound Award utses bland de tävlande filmerna i Tempo Short Award. Tempo Sound Award arrangeras i samarbete med Momento Studio.

  (10 programpunkter)
 • New Doc

  Landets mest lovande regissörer har genom medverkan i New Doc chansen att vinna Tempos talangpris för oetablerade filmskapare på 40 000 kronor. De visas i fyra block, med en biljett för varje.

  I samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, Film i Öst, Filmpool Jämtland, FilmCloud/Kultur i Väst, Film i Dalarna, Filmpool Nord och Kultur i Halland – Film.

  (9 programpunkter)
 • Cinemateket

  I samarbete med Tempo visar Cinemateket en serie filmer med stark koppling till festivalens tema Arv. Det samiska filmarvet lyfts och den historiska bilden av samer diskuteras. Vem har makten att porträttera någon annans liv, vem får berätta och hur gör man för att inte befästa stereotyper?

  (1 programpunkter)