fbpx

Tempo Documentary Award

Åtta filmer blev kvar efter den hårda gallringen. Åtta filmer tävlar i en av Sveriges största dokumentärfilmstävlingar. Vinnaren tilldelas 75 000 kronor.

I samarbete med Svenska Filminstitutet.

Film

Eloy Domínguez Serén, 2018, Sverige, 89 min, Engelsk text, Tempo Documentary Award

Mitt i den steniga Saharaöknen bor Sidahmed, Zaara and Taher i ett flyktingläger långt ifrån sitt hemland. Övergivna och isolerade från omvärlden har sahrawifolket bott…

Läs mer

Ida Persson Lännerberg, 2019, Sverige, 72 min, Tempo Documentary Award, Regissörsbesök, Sverigepremiär, Värdspremiär!

Lindy Larsson lärde sig tidigt att han inte passade in i den lilla bruksorten – spinkig, tjejig och från en familj som hade samhällets ögon…

Läs mer

Lina Mannheimer, 2019, Sverige, 90 min, Tempo Documentary Award

Naomi och Edvin är två 20-nånting singlar vana att navigera det digitala dejtinglandskapet. När regissören Lina Mannheimer frågar om hon får följa deras liv under…

Läs mer

Sebastian Ringler, 2019, Sverige, 70 min, Tempo Documentary Award, Regissörsbesök, Sverigepremiär, Världspremiär

Sami och hans vänner delar både intresset för bilar och att festa hårt. När det är dags för raggarträff sätter sig gänget i bilen och…

Läs mer

Emelie Jönsson, Gustav Ahlgren, 2019, Sverige, 76 min, Tempo Documentary Award, Regissörsbesök, Värdspremiär!

Bland dammiga notblad, rekvisita från förr och mängder av pressklipp sitter hon där, bortglömd och ensam. Hon är över 70 år och snart är hennes…

Läs mer

Jacob Frössén, 2019, Sverige, Sweden, 71 min, Tempo Documentary Award, Regissörsbesök, Sverigepremiär, Världspremiär

Du har säkert hört den i någon av dina favoritlåtar. Det världskända trumbeatet ”motorik” slår i en pulserande takt. Som en marscherande armé, som hjärtslag.…

Läs mer

Anna Eborn, 2019, Sverige, 90 min, Engelsk text, Tempo Documentary Award

16-åriga Tanya och hennes kompisar hänger vid en övergiven byggplats i Transnistrien, en liten utbrytarrepublik i östra Moldavien. Här, i ett land som inte existerar…

Läs mer

Samori Tovatt, 2019, Sverige, Sweden, 57 min, Engelsk text, Tempo Documentary Award, Regissörsbesök, Världspremiär

På stranden Paradise i Gambia står solstolarna tomma. Fruktförsäljarna beklagar sig över den svaga turistsäsongen och över all inclusive-hotellens monopol på turisternas pengar. Samtidigt benar…

Läs mer

 • Retrospektiv

  Tempo firar 20 årsjubileum och har genom åren visat många fantastiska dokumentärer. I vår retrospektiv vill vi lyfta några festivalfavoriter vars ämnen fortfarande är lika aktuella. Efter varje film arrangeras samtal med inbjudna gäster.

  (5 programpunkter)
 • Stefan Jarl International Documentary Award

  Tempos internationella tävling 2018 bjuder på tolv utländska dokumentärer av högsta klass. Vinnande regissör kammar hem 2 000 euro samt det prestigefulla dokumentärägget.

  (10 programpunkter)
 • Tempo Documentary Award

  Åtta filmer blev kvar efter den hårda gallringen. Åtta filmer tävlar i en av Sveriges största dokumentärfilmstävlingar. Vinnaren tilldelas 75 000 kronor.

  I samarbete med Svenska Filminstitutet.

  (8 programpunkter)
 • Top Docs

  Här får Tempos publik möjlighet att se åtta internationella dokumentärpärlor från det senaste året. Dem som det talas om, av kända namn om stora personligheter.

  (8 programpunkter)
 • Views of the World

  Sex aha-upplevelser från olika platser i världen. Vilka blir vi i denna globaliserade värld? Starka berättelser om starka öden som lämnar få oberörda.

  (6 programpunkter)
 • Music & Arts

  I år duggar musikfilmerna tätt i vår mest kulturella sektion. Här finns samtidens stora uttryck, dess rytmer och glädjeämnen. Starka personligheter som ger allt. Och ibland förlorar.

  (9 programpunkter)
 • Reality Bites

  Den perfekta blandningen av intresseväckande dokumentärer och smakrika matupplevelser bjuds du på i Tempos nya sektion Reality Bites.

  (5 programpunkter)
 • Tempo Short Award

  Tävlingen för Sveriges bästa dokumentär i kortformat. Vinnande regissör(er) kammar hem 25 000 kronor. De nio filmerna är uppdelade i två kortfilmsblock, med en biljett för vart block.

  Med stöd av Svenska Filminstitutet.

  Vinnaren av Tempo Sound Award utses bland de tävlande filmerna i Tempo Short Award. Tempo Sound Award arrangeras i samarbete med Momento Studio.

  (10 programpunkter)
 • New Doc

  Landets mest lovande regissörer har genom medverkan i New Doc chansen att vinna Tempos talangpris för oetablerade filmskapare på 40 000 kronor. De visas i fyra block, med en biljett för varje.

  I samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, Film i Öst, Filmpool Jämtland, FilmCloud/Kultur i Väst, Film i Dalarna, Filmpool Nord och Kultur i Halland – Film.

  (9 programpunkter)
 • Cinemateket

  I samarbete med Tempo visar Cinemateket en serie filmer med stark koppling till festivalens tema Arv. Det samiska filmarvet lyfts och den historiska bilden av samer diskuteras. Vem har makten att porträttera någon annans liv, vem får berätta och hur gör man för att inte befästa stereotyper?

  (1 programpunkter)