fbpx

New Doc

Landets mest lovande regissörer har genom medverkan i New Doc chansen att vinna Tempos talangpris för oetablerade filmskapare på 40 000 kronor. De visas i fyra block, med en biljett för varje.

I samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, Film i Öst, Filmpool Jämtland, FilmCloud/Kultur i Väst, Film i Dalarna, Filmpool Nord och Kultur i Halland – Film.

Film

Emily Norling, 2019, Sverige, 74 min, Engelsk text, New Doc, Regissörsbesök

I Allt vi äger får åskådaren följa den vänskap som uppstår mellan Curtis, Johan och filmaren Emily. I takt med att vänskapen fördjupas dras Emily…

Läs mer

Malin Ingrid Johansson, 2019, Sverige, New Doc, Regissörsbesök, Värdspremiär!

Brynjar är designer och kommer från Island, där fiske och fantastiska landskap utgör mycket av landets identitet. Trots att Brynjar inte bott på Island på…

Läs mer

Albin Biblom, 2018, Sverige, New Doc

Förundran, exploatering och en önskan om att bevara; Curiosity and Control undersöker människans komplexa relation till naturen. I en kollageliknande film får vi möta djurparkschefer,…

Läs mer

Carmen Jedrzejak, 2019, Sverige, New Doc

Baserat på intervjuer med ett flertal tjejer som säljer sex låter regissören ett porträtt av människorna bakom epitetet ”hora” växa fram. Är hora något en gör…

Läs mer

Hanna Hannerz, 2019, Sverige, New Doc

I september 2016 lägger två politiker fram ett förslag om att utreda möjligheten att införa ett lokalt förbud mot slöja. Debatten som följer i kommunfullmäktige…

Läs mer

Malin Ekström, Paulina Witte, 2019, Sverige, New Doc

Felizia är en ung tjej som på fritiden tränar före detta missbrukare i fotboll. Gatans lag hjälper både henne och spelarna att behålla sin drogfrihet genom…

Läs mer

Angelika Abramovitch, 2019, Sverige, New Doc, Regissörsbesök, Värdspremiär!

En personlig film om saknaden efter pappan som gick bort för 10 år sedan. Genom stillbilder och pappans filmade material tecknas ett kärleksfullt porträtt av…

Läs mer

Betty Regnström Larsson, Malin Lövkvist, 2019, Sverige, 18 min, New Doc, Regissörsbesök, Världspremiär

Filmen porträtterar två bröders kamp för att sprida skateboardkulturen i Uganda. Vi följer de unga pionjärerna som har ett tungt ansvar att ge barnen, som…

Läs mer

Debora Elgeholm, 2019, Sverige, New Doc

Inom den katolska kyrkan är Jungfru Maria-uppenbarelser relativt vanliga. Ofta ses de i en tid av oroligheter och krig och Marias budskap har en koppling…

Läs mer

 • Retrospektiv

  Tempo firar 20 årsjubileum och har genom åren visat många fantastiska dokumentärer. I vår retrospektiv vill vi lyfta några festivalfavoriter vars ämnen fortfarande är lika aktuella. Efter varje film arrangeras samtal med inbjudna gäster.

  (5 programpunkter)
 • Stefan Jarl International Documentary Award

  Tempos internationella tävling 2018 bjuder på tolv utländska dokumentärer av högsta klass. Vinnande regissör kammar hem 2 000 euro samt det prestigefulla dokumentärägget.

  (10 programpunkter)
 • Tempo Documentary Award

  Åtta filmer blev kvar efter den hårda gallringen. Åtta filmer tävlar i en av Sveriges största dokumentärfilmstävlingar. Vinnaren tilldelas 75 000 kronor.

  I samarbete med Svenska Filminstitutet.

  (8 programpunkter)
 • Top Docs

  Här får Tempos publik möjlighet att se åtta internationella dokumentärpärlor från det senaste året. Dem som det talas om, av kända namn om stora personligheter.

  (8 programpunkter)
 • Views of the World

  Sex aha-upplevelser från olika platser i världen. Vilka blir vi i denna globaliserade värld? Starka berättelser om starka öden som lämnar få oberörda.

  (6 programpunkter)
 • Music & Arts

  I år duggar musikfilmerna tätt i vår mest kulturella sektion. Här finns samtidens stora uttryck, dess rytmer och glädjeämnen. Starka personligheter som ger allt. Och ibland förlorar.

  (9 programpunkter)
 • Reality Bites

  Den perfekta blandningen av intresseväckande dokumentärer och smakrika matupplevelser bjuds du på i Tempos nya sektion Reality Bites.

  (5 programpunkter)
 • Tempo Short Award

  Tävlingen för Sveriges bästa dokumentär i kortformat. Vinnande regissör(er) kammar hem 25 000 kronor. De nio filmerna är uppdelade i två kortfilmsblock, med en biljett för vart block.

  Med stöd av Svenska Filminstitutet.

  Vinnaren av Tempo Sound Award utses bland de tävlande filmerna i Tempo Short Award. Tempo Sound Award arrangeras i samarbete med Momento Studio.

  (10 programpunkter)
 • New Doc

  Landets mest lovande regissörer har genom medverkan i New Doc chansen att vinna Tempos talangpris för oetablerade filmskapare på 40 000 kronor. De visas i fyra block, med en biljett för varje.

  I samarbete med Filmbasen/Film Stockholm, Film i Öst, Filmpool Jämtland, FilmCloud/Kultur i Väst, Film i Dalarna, Filmpool Nord och Kultur i Halland – Film.

  (9 programpunkter)
 • Cinemateket

  I samarbete med Tempo visar Cinemateket en serie filmer med stark koppling till festivalens tema Arv. Det samiska filmarvet lyfts och den historiska bilden av samer diskuteras. Vem har makten att porträttera någon annans liv, vem får berätta och hur gör man för att inte befästa stereotyper?

  (1 programpunkter)