fbpx

Tempo 2019

Välkommen till Sveriges största dokumentär festival som i år fyller 20! Den 20:e upplagan äger rum mellan 4 – 10 mars, 2019. Det övergripande temat för årets upplaga är Arv. Under festivalen tar vi upp arvet som fenomen utifrån flera aspekter: socialt, ekonomiskt, nationellt, politiskt och biologiskt. Det dokumentära berättandet är som skrivandet av ett testamente i sig. Varför försöker vi återge verkligheten om inte för att också skapa ett arv efter oss?

Programkategorier

 • Tema: Arv

  Vi tar upp arvet som fenomen utifrån flera aspekter: socialt, ekonomiskt, nationellt, politiskt och
  biologiskt. Vi diskuterar också vårt eget arv, som dokumentärmakare. Det dokumentära berättandet är i sig ett testamente. Varför försöker vi återge verkligheten om inte för att också skapa oss ett arv?

  (31 programpunkter)
 • Film

  Tempo är stolta att presentera årets filmprogram. Vi har handplockat de bästa svenska och internationella dokumentärer i åtta sektioner som rymmer unika berättelser från hela världen.

  (72 programpunkter)
 • Ljud/ Radio

  Dokumentärer är mycket mer än film. I Tempos program finns treminutersradio, gripande berättelser, spännande ljudverk och hemliga inspelningar.

  (9 programpunkter)
 • Work in Progress

  Kom till Tempos Work in Progress-dag, där filmmakare pratar om och visar bilder ur sina kommande dokumentärer. I dessa sessioner kommer vi bland annat att utmana konceptet runt Tempos tema 2019, Arv.

  (5 programpunkter)
 • Event

  Tempo bjuder som vanligt på upplevelser även utanför biograferna. Missa inte våra fester, specialvisningar, mingel eller den årliga pitchtävlingen inför publik.

  (5 programpunkter)
 • VR

  (1 programpunkter)
 • Foto

  (1 programpunkter)
 • Seminarier

  Vilken påverkan har dokumentären på arvet av vår samtid? Och hur kan vi stötta filmare som arbetar under riskfyllda omständigheter? Det och mycket annat diskuteras under våra seminarier. Fri entré till alla seminarier med Tempos medlemskort.

  Arrangeras med stöd av ABF Stockholm.

  (13 programpunkter)

Tempo 2019 – Program A-Ö

P

R

W