Tempo 2017

Tempo Dokumentärfestival 2017 är den 18:e i ordningen och huvudtemat för festivalen är (o)sanning, något som genomsyrar både filmer, radio, foto och samtal. Temat har en naturlig koppling till de dokumentära berättandet – vems verklighet är det som skildras och hur handskas vi med sanningen när berättelser formas? I årets festival, som pågår mellan 6–12 Mars, presenteras ett 40-tal internationella filmer och totalt visas över 100 dokumentärer under festivalen. Välkomna till en sju dagars dokumentärfest!

Programkategorier

 • Tema: (o)sanning

  Under Tempo är det fullt tillåtet att fara med (o)sanning!

  Under Tempo 2017 lägger vi sanningsbegreppet under lupp och fördjupar oss i gränslandet mellan sanning och lögn. 2016 valdes »post-truth« till årets ord enligt Oxford Dictionary som menar att vår tid karaktäriseras av att objektiva fakta inte anses lika viktiga längre. Istället är det känslor och personliga uppfattningar som står i centrum. Vi vill undersöka detta vidare genom film, radio, foto och samtal. Hit hör bland annat Dream Empire, I Am Not Your Negro, Brev till en seriemördare och inte minst seminariet Fakta och fiktion – vart går gränsen? Klicka på sektionerna nedan för att se vilka filmer på temat som finns inom varje sektion.

  (27 programpunkter)
 • Film

  Tempo är stolta att presentera årets filmprogram. Vi har handplockat de bästa svenska och internationella dokumentärer i åtta sektioner som rymmer unika berättelser från hela världen.

  (76 programpunkter)
 • Ljud/ Radio

  Dokumentär är mycket mer än film. Under dessa audiowalks, radioinslag och satsningar i andra ljudformat ser du med öronen.

  (6 programpunkter)
 • Seminarier

  Vad är sanning och vad är osanning? Hur klarar sig dokumentären? Och vad är den egentligen? Det och mycket annat diskuteras under våra seminarier. De har alla fri entré med Tempos årskort.
  Arrangeras med stöd av ABF Stockholm.

  (14 programpunkter)
 • Event

  Tempo bjuder som vanligt på upplevelser även utanför biograferna. Missa inte våra fester, specialvisningar, mingel eller den årliga pitchtävlingen inför publik.

  (7 programpunkter)
 • VR

  Två spännande virtual reality-projekt presenteras under Tempo; “Det levda baklänges” och “Afripedia Dance Battle 360”. Hör om dem på seminariet (tisdag 7 mars kl 15.00) och testa själv efteråt (kl 16.00-16.45)! Allt på Hornhuset och fri entré med Tempos årskort! Mer info nedan.

   

  (3 programpunkter)

Tempo 2017 – Program A-Ö

6

K

L